Preskocit navigáciu

Príprava na cvičenie Tobruq Legacy 2019 vrcholí


Príprava na cvičenie Tobruq Legacy 2019 vrcholí

Príslušníci Veliteľstva Vzdušných síl zo Zvolena a Protilietadlovej raketovej brigády z Nitry sa v dňoch 2. až 4. apríla 2019 podieľali svojou aktívnou účasťou na záverečnej plánovacej konferencii k medzinárodnému vojenskému cvičeniu Tobruq Legacy 2019, ktorá sa uskutočnila v priestoroch 3. protilietadlovej raketovej brigády v SOCHACEWE.

Konferenciu otvoril náčelník PVO POL OS brigádny generál Štefan MORDACZ. Na plánovacej konferencii sa zúčastnilo 130 zástupcov zo 16-tich krajín NATO a 5-tich veliteľstiev a súčasti NATO. Počas konferencie bola potvrdená podpora cvičenia systémom skorej výstrahy AWACS NATO.

Cvičenie, zamerané na interoperabilitu jednotiek protivzdušnej obrany (PVO), bude konané súčasne v štyroch výcvikových priestoroch v Poľskej republike so spoluúčasťou aj rôznych miest velenia. Slovenskí vojaci sa na medzinárodnom cvičení aktívne zúčastnia hlavne vo výcvikovom priestore USTKA na severe krajiny, kde v závere budú vykonané aj ostré bojové streľby z pozemných systémov PVO IGLA. Príslušníci OS SR budú pôsobiť na rôznych operačných a taktických stupňoch velenia a riadenia PVO (HICON, EXCON, CRC, SBADOC, GOC).

Cvičenie Tobruq Legacy 2019 je pokračovaním 5-tej série cvičení jednotiek PVO so zameraním na interoperabilitu, spoločné operačné postupy a procedúry velenia a riadenia jednotiek PVO v NATO prostredí.


11112

Autor: plrb Nitra , Foto: plrb Nitra - Dátum: 09.04.2019
Čítanosť: 5511
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share