Preskocit navigáciu

Oslavy 15. výročia vstupu do NATO


Oslavy 15. výročia vstupu do NATO

Dnes si pripomíname 15. výročie prijatia Slovenskej republiky do Severoatlantickej aliancie. V tento deň, pred pätnástimi rokmi sme depozitárovi Washingtonskej dohody odovzdali ratifikované prístupové protokoly, na základe ktorých sme sa stali plnoprávnym členom najväčšej bezpečnostnej organizácie.
Rovnako ako v ostatných útvaroch a zariadeniach ozbrojených síl si príslušníci Generálneho štábu OSSR a Ministerstva obrany SR, spolu so zástupcami vojenského diplomatického zboru pripomenuli toto výročie slávnostným nástupom.
Na nástupe zaznel príhovor ministra obrany Petra Gajdoša, ktorý poďakoval všetkým kto prispeli k úspešnému plneniu úloh počas tohto obdobia.
Na záver si predstavitelia rezortu spolu s pozvanými hosťami pripomenuli našich kolegov ktorí pri plnení týchto úloh naplnili slová vojenskej prísahy do posledného písmena.


Oslavy 15. výročia vstupu do NATOOslavy 15. výročia vstupu do NATOOslavy 15. výročia vstupu do NATOOslavy 15. výročia vstupu do NATOOslavy 15. výročia vstupu do NATO 2Oslavy 15. výročia vstupu do NATO 2Oslavy 15. výročia vstupu do NATO 2Oslavy 15. výročia vstupu do NATO 2Oslavy 15. výročia vstupu do NATO 3

Autor: OOd NGŠ , Foto: autor - Dátum: 29.03.2019
Čítanosť: 7848
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share