Preskocit navigáciu

Úvodná plánovacia konferencia cvičenia Slovenský štít 2018


Úvodná plánovacia konferencia cvičenia Slovenský štít 2018

V priestoroch Bratislavských Kutuzovových kasární sa v dňoch 27.a 28. februára uskutočnila úvodná plánovacia konferencia cvičenia Slovenský štít 2018 aj za účasti medzinárodných partnerov.

Na úvod konferencie vystúpi zástupca náčelníka generálneho štábu generálporučík Pavel Macko, ktorý účastníkov pozdravil a zdôraznil dôležitosť najväčšieho cvičenia OS SR organizovaného v tomto roku. Tak ako sa už stalo pravidlom, aj tohto roku sa na cvičení budú podieľať príslušníci ozbrojených síl krajín V4 a ozbrojených síl USA v Európe spolu s príslušníkmi Národnej gardy štátu Indiana (USA).
Cvičenie Slovenský štít je plánované v podobe veliteľsko-štábneho cvičenia s podporov počítačových simulácií ako aj poľného výcviku vyvedených jednotiek v priestore Centra výcviku Lešť. Samotné cvičenie bude opäť vyvrcholením rovnomennej série výcvikových aktivít, ktoré budú prebiehať v priebehu roka na všetkých úrovniach velenia podľa syntetického scenára, ktorý preverí schopnosť príslušníkov ozbrojených síl reagovať na postupne sa zhoršujúcu bezpečnostnú situáciu a vyvrcholí preverením spoločnej bojovej činnosti koaličných jednotiek na obranu územnej celistvosti Slovenskej republiky.
Počas cvičenia bude preverená súčinnosť s NATO Force Intergation Unit, najmä počas násunu cvičiacich jednotiek zahraničných partnerov. 


Úvodná plánovacia konferencia cvičenia Slovenský štít 2018Úvodná plánovacia konferencia cvičenia Slovenský štít 2018Úvodná plánovacia konferencia cvičenia Slovenský štít 2018Úvodná plánovacia konferencia cvičenia Slovenský štít 2018Úvodná plánovacia konferencia cvičenia Slovenský štít 2018 2Úvodná plánovacia konferencia cvičenia Slovenský štít 2018 2Úvodná plánovacia konferencia cvičenia Slovenský štít 2018 2Úvodná plánovacia konferencia cvičenia Slovenský štít 2018 2

Autor: OOd NGŠ , Foto: autor - Dátum: 28.02.2018
Čítanosť: 6693
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share