Preskocit navigáciu

Spoločenskovedná príprava vojakov a prevencia extrémizmu


Spoločenskovedná príprava vojakov a prevencia extrémizmu

Jednou z foriem rozvíjania osobnosti profesionálnych vojakov Ozbrojených síl Slovenskej republiky sú zamestnania seminárov so širokou škálou určenej, ale aj doplnkovej tematiky.

Dňa 16. novembra 2016 bol pre príslušníkov Veliteľstva vzdušných síl OS SR Zvolen zorganizovaný seminár zameraný na problematiku zásad etikety vo vojenskom prostredí.
Aktivita bola obzvlášť špecifická zaradením doplnkových preventívnych tém s teoretickými a praktickými informáciami z oblasti prevencie a výskytov prejavov extrémizmu, krádeží, priestupkov pod vplyvom alkoholu a omamných látok a mnohých ďalších skutkov kriminality vo zvolenskom regióne.

Lektori boli z radov civilnej a vojenskej polície: kapitán Ladislav Lietava, vedúci skupiny prevencie Okresného riaditeľstva Policajného zboru Zvolen a major Ivan Mokrohajský, vedúci oddelenia policajného výkonu Vojenskej polície Zvolen. Osveta, spolupráca so skupinami preventistov na školách, detaily prípadov porušenia zákona o štátnej službe profesionálnych vojakov spolu so situačnými správami o častom výskyte vybraných prejavov kriminality s osobitým dôrazom na mládež a seniorov, boli potvrdením potreby venovania sa tejto oblasti aktivít.

Práve fakty z praxe a aktuálne riešených prípadov budú prínosom, ktoré zaiste ocenia nielen profesionálni vojaci, ale aj ich rodinní príslušníci. Aktivity daného typu, kde sa načrtli základné informácie prevencie kriminality s využitím jej praktických prejavov, budú pokračovať v úzkej súčinnosti poverených pracovníkov Mestskej polície Zvolen, Policajného zboru SR, zástupcov samosprávy a veliteľstva vzdušných síl. Vzájomná informovanosť a podpora pri organizovaných zamestnaniach dlhodobo prispievajú k efektivite realizovaných opatrení a aktivít.


Spoločenskovedná príprava vojakov a prevencia extrémizmuSpoločenskovedná príprava vojakov a prevencia extrémizmuSpoločenskovedná príprava vojakov a prevencia extrémizmuSpoločenskovedná príprava vojakov a prevencia extrémizmuSpoločenskovedná príprava vojakov a prevencia extrémizmu

Autor: mjr. Zdenko Baranec , Foto: rtm. Zuzana Mildeová - Dátum: 16.11.2016
Čítanosť: 3913
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share