Preskocit navigáciu

Deň vojnových veteránov v Bratislave


Deň vojnových veteránov v Bratislave

Náčelník Generálneho štábu OS SR generál Milan Maxim, spolu s ďalšími hosťami si uctil pamiatku všetkých vojnových veteránov. Pietna spomienka sa konala pri príležitosti Dňa vojnových veteránov na cintoríne prvej svetovej vojny v Petržalke – Kopčanoch.
11. november je dňom skončenia prvej svetovej vojny a svojou symbolikou bol vybraný ako deň vojnových veteránov aby pripomínal obete všetkých vojen, ktoré priniesli nie len vojaci predchádzajúcich generácii v záujme toho aby sme mi dnes mohli žiť pokojne.
Po včerajšej účasti na slávnostnom koncerte v pražskom Rudolfne si dnes vojaci ozbrojených síl na čele s generálom Maximom pripomenuli tento významný deň.
Generál Maxim pri dnešnej príležitosti spomenul aj našich novodobých veteránov, ktorí pokračujú v tradíciách. „Bránia mier bránia demokraciu, spolupôsobia so spojencami v operáciách, ktorých cieľom je práve ochrániť trvalý mier,“ uviedol generál Maxim.
Po pietnej spomienke sa šéf rezortu obrany zapojil aj do 3. ročníka „Behu na počesť vojnových veteránov“, na ktorom sa v tomto roku zúčastnilo 111 bežcov. Z nich bolo 50 príslušníkov ozbrojených síl, ďalšími boli študenti Akadémie ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši, športovci z Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica a študenti stredných škôl.
Víťazom tretieho ročníka v kategórii vojakov sa stal Michal Rajniak z 5. pluku špeciálneho určenia v Žiline, z vojačiek bola najrýchlejšia Lucia Vlčáková z Akadémie ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši. Civilnú kategóriu vyhrali Alexander Moravčík a Mária Rodáková. V kategórii žiaci/študenti boli najlepší Rudolf Kirchner a Margita Koričárová.


Deň vojnových veteránov v Bratislave Deň vojnových veteránov v Bratislave Deň vojnových veteránov v Bratislave Deň vojnových veteránov v Bratislave Deň vojnových veteránov v Bratislave  2Deň vojnových veteránov v Bratislave  2Deň vojnových veteránov v Bratislave  2Deň vojnových veteránov v Bratislave  2Deň vojnových veteránov v Bratislave  3Deň vojnových veteránov v Bratislave  3Deň vojnových veteránov v Bratislave  3Deň vojnových veteránov v Bratislave  3Deň vojnových veteránov v Bratislave  4

Autor: OOd NGŠ , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 11.11.2016
Čítanosť: 5654
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share