Preskocit navigáciu

Štábny nácvik NATO MNMPBAT v Miňsk Mazowiecki


Štábny nácvik NATO MNMPBAT v Miňsk Mazowiecki

Na základe spracovaného plánu aktivít v rámci projektu NATO mnohonárodného práporu Vojenskej polície (ďalej len NATO MNMPBAT) sa v termíne od 1.2. do 5.2. 2016 v priestoroch výcvikovej základne poľskej vojenskej polície v Miňsk Mazowiecki uskutočnil spoločný štábny nácvik príslušníkov štábu NATO mnohonárodného práporu vojenskej polície (NATO MNMPBAT) a plánovacia konferencia hlavných príslušníkov NATO MNMPBAT.

Hlavným cieľom tohto štábneho cvičenia nácviku, bolo zladenie činnosti všetkých kľúčových, ale aj štábnych funkcií k pripravovanému spoločnému medzinárodnému cvičeniu pod názvom ANAKONDA-16. Dané spoločné cvičenie NATO MNMPBAT sa uskutoční v Poľsku v 6 výcvikových priestoroch a vo výcvikovej základni Vojenskej polície armády poľskej republiky v Miňsk Mazowiecki. Tomuto spoločnému cvičeniu v súlade so schváleným plánom aktivít na rok 2016 bude predchádzať spoločné štábne cvičenie na pôde akadémie ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši a taktiež CAX cvičenie za podpory simulačných technológií (CAX) v simulačnom priestore výcvikového centra armády Českej republiky v Brne v apríli 2016.

 

Účasť príslušníkov Vojenskej polície v spoločnom medzinárodnom zoskupení NATO MNMPBAT má vysoký prínos z dôvodu vzájomnej výmeny skúsenosti medzi príslušníkmi jednotlivých členských krajín tohto zoskupenia. Spoločné budovanie a rozširovanie policajných činností má za následok pozitívny rozvoj jednotlivých oblastí spôsobilostí vojenskej polície. Taktiež tento mnohonárodný prápor vojenskej polície počas štábneho nácviku vytvoril priestor pre pozorovateľa z radov členských krajín NATO k možnému rozšíreniu členov spoločného medzinárodného projektu.

Spoločné výcviky NATO MNMPBAT majú za následok čo možné skoré pripojenie sa k mnohonárodnému zboru severo-východ v poľskom Štetíne. Pre NATO MNMPBAT je to jedna z hlavných priorít do blízkej budúcnosti z dôvodu plnohodnotného poskytnutia svojej policajnej podpory.


Štábny nácvik NATO MNMPBAT v Miňsk Mazowiecki

Autor: VP - Dátum: 05.02.2016
Čítanosť: 6321
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share