Preskocit navigáciu

Odborný kurz osobnej ochrany


Odborný kurz osobnej ochrany

V termíne 22.4.2014 - 28.4.2014 sa príslušníci veliteľstva 2.mb Prešov - roty podpory velenia v zložení 4 PrV a prieskumnej roty v zložení 3 PrV zúčastnili Odborného kurzu – osobná ochrana v Centre výcviku a kynológie Vojenskej polície (CVaK VP) Vlkanová - Hronsek. Cieľom kurzu bolo pripraviť frekventantov po teoretickej a praktickej stránke na činnosti spojené s ochranou osôb z dôrazom na streľbu z krátkych a dlhých zbraní, sprevádzanie chránenej osoby v rôznych formáciách a situáciách, činnosť a spoluprácu v týme pod psychickým a fyzickým tlakom, poskytnutie prvej pomoci a riešenie krízových situácií, ako aj spracovanie operačného rozkazu. Frekventanti získali nové vedomosti a rozvíjali svoje praktické zručnosti, ktoré sú potrebné pre zvládnutie úloh ochrany osôb. Záverečná fáza výcviku bola zameraná na sprevádzanie osoby v reálnych podmienkach podľa vytvoreného scenára a reakcie týmu na neočakávané situácie.

Riadiacimi kurzu boli nrtm. Bc. Vladimír BOBUĽA a rtm. Peter TOSCANO, avšak na kurze a na záverečnom cvičení sa podieľali aj ďalší príslušníci CVaK VP.


Odborný kurz osobnej ochranyOdborný kurz osobnej ochranyOdborný kurz osobnej ochranyOdborný kurz osobnej ochranyOdborný kurz osobnej ochranyOdborný kurz osobnej ochranyOdborný kurz osobnej ochranyOdborný kurz osobnej ochranyOdborný kurz osobnej ochranyOdborný kurz osobnej ochrany

Autor: kpt. Ing. Pavol Sálus , Foto: kpt. Ing. Pavol Sálus - Dátum: 05.05.2014
Čítanosť: 10831
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share