Preskocit navigáciu

Tri mesiace pôsobenia v misii UNFICYP


Tri mesiace pôsobenia v misii UNFICYP
 
Už viac ako tri mesiace majú príslušníci SkRKS útvaru Banská Bystrica možnosť oboznamovať sa s medzinárodným prostredím v misii UNFICYP na Cypre. Skúsenosti počas svojej kariéry nazbierali viac ako dosť, veď len pred rokom (jún 2010) sa vrátili z operácie ISAF Afganistan.
V misii na Cypre pôsobí Vojenská polícia pod britským velením v spoločnej medzinárodnej jednotke Vojenskej polície Force Military police Unit (ďalej FMPU), ktorej súčasťou sú okrem Slovákov i britskí, argentínski a maďarskí vojaci. Dorozumievacím, ako aj úradným jazykom je angličtina, bez ktorej sa tu žiadny vojenský policajt nezaobíde.
Pole pôsobnosti Vojenskej polície je rozsiahle, čo do rozlohy, tak i do náplne a vyťaženosti. FMPU zodpovedá za všetky tri sektory v misii UNFICYP a teda za celý ostrov Cyprus.
Počas krátkeho obdobia riešila Vojenská polícia vo všetkých troch sektoroch 14 dopravných nehôd UN vozidiel, niekoľko dopravných priestupkov, vlámaní a odcudzení UN majetku, ako i úmrtie príslušníka z jednotiek UNFICYP.
 
 

Tri mesiace pôsobenia v misii UNFICYPTri mesiace pôsobenia v misii UNFICYP

Autor: vp , Foto: vp - Dátum: 07.07.2011
Čítanosť: 24180
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share