Preskocit navigáciu

Slávnostný nástup ku Dňu boja za slobodu a demokraciu


Slávnostný nástup ku Dňu boja za slobodu a demokraciu

V pondelok 20. novembra 2023 si príslušníci Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky v priestoroch Klubu MO SR slávnostným nástupom pripomenuli Deň boja za slobodu a demokraciu.

V úvode nástupu prečítal náčelník odboru personálneho manažmentu Generálneho štábu OS SR plukovník Miloslav Arnold rozkaz prezidentky Slovenskej republiky, ktorá označila 17. november 1989 za jednu z najvýznamnejším udalostí moderných slovenských dejín.

Slávnostný nástup pokračoval udelením vojenských vyznamenaní vybraným profesionálnym vojakom. Pamätnú mincu náčelníka Generálneho štábu OS SR si z rúk náčelníka Generálneho štábu OS SR generála Daniela Zmeka prezvalo sedemnásť profesionálnych vojakov, ktorí vzorne plnili úlohy počas medzinárodného vojenského cvičenia DEPLOYEX 23.


Náčelník Generálneho štábu OS SR vo svojom príhovore zdôraznil, že všetci, ktorí prispeli individuálnou mierou k zmene, si zaslúžia pripomenutie a prejav úcty a v závere slávnostného nástupu zablahoželal všetkým prítomným profesionálnym vojakom a zamestnancom k tomuto významnému dňu.


Slávnostný nástup ku Dňu boja za slobodu a demokraciuSlávnostný nástup ku Dňu boja za slobodu a demokraciuSlávnostný nástup ku Dňu boja za slobodu a demokraciuSlávnostný nástup ku Dňu boja za slobodu a demokraciuSlávnostný nástup ku Dňu boja za slobodu a demokraciuSlávnostný nástup ku Dňu boja za slobodu a demokraciuSlávnostný nástup ku Dňu boja za slobodu a demokraciuSlávnostný nástup ku Dňu boja za slobodu a demokraciuSlávnostný nástup ku Dňu boja za slobodu a demokraciuSlávnostný nástup ku Dňu boja za slobodu a demokraciuSlávnostný nástup ku Dňu boja za slobodu a demokraciuSlávnostný nástup ku Dňu boja za slobodu a demokraciu

Autor: OS SR , Foto: OS SR - Dátum: 20.11.2023
Čítanosť: 2188
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share